Visie

1. VC Herk-de-Stad wil dé volleybalclub blijven voor iedere jongere van Herk-de-Stad die volleybal wil spelen

We streven ernaar dat iedere jongere van Herk-de-Stad, die volleybal wil spelen, dit in eerste instantie bij onze club wil doen. We willen een aantrekkelijke club zijn die volleybal aanbiedt met een goede mix van kwaliteit, amusement en teamspirit. We willen vermijden dat Herkse jongeren die willen volleyballen, zouden uitwijken naar naburige clubs

2. VC Herk-de-Stad wil deze jongeren zo goed mogelijk leren volleyballen en samenbrengen in ploegen met een goede teamgeest

Al wie de intentie heeft écht te willen volleyballen is welkom. De speler van jongs af aan het volleyballen op een verantwoorde fysieke en technische wijze bijbrengen is de plicht van de club. We willen daarvoor het kader voorzien en onze trainers hierin maximaal ondersteunen.

Volleybal is geen individuele sport, maar een groepssport. Wij dulden geen kankeraars, vitters, malcontenten die hun teamgenoten bekritiseren. We willen er naar streven dat binnen de club elke ploeg samenhorigheid uitstraalt.

3. VC Herk-de-Stad wil jongeren zoveel mogelijk laten volleyballen op het door hen gewenste niveau

De meeste jongeren spelen graag samen met hun leeftijdsgenoten en daar willen we dan ook zoveel mogelijk naar streven. Ook voor jongeren die meer ambitie hebben, willen we zoeken naar voldoende uitdaging en hen van een hoger niveau laten proeven.

4. VC Herk-de-Stad wil jongeren inspireren om te volleyballen

We willen de volleybalsport promoten in Herk-de-Stad en omgeving om jongeren aan het volleyballen te krijgen. We willen ook werken aan de uitstraling van onze club zodat ouders en jongeren fier zijn dat ze volleybal spelen bij onze club.